1- اگرچه قدرت های شیطانی به حمایت از جنایات جنگی آل سعود پرداخته اند و رسانه ها عموماً همانند اکثر دولت ها در قبال این فجایع ضدانسانی ساکتند ولی فشار افکار عمومی جهانی با همین اطلاعات محدود هم علیه آل سعود و جنایاتش ریاض و حامیانش را آزار می دهد و آنها با برقراری باصطلاح آتش بس مایلند وانمود کنند گویا مسئله تمام شده! این همان روشی است که آل سعود از آمریکا و اسرائیل آموخته و سرگرم اجرای آنست.
2- روزهای گذشته «محمد بن نایف» ولیعهد جدید عربستان تلاش کرد هماهنگی با صهیونیست ها را مطابق نیازهای جنگی – اطلاعاتی ریاض، سازماندهی کند. از آنجا که ریاض تاکنون جنگی را تجربه نکرده، برای پیشبرد اهدافش و جلوگیری از ناکامی بیشتر، خود را نیازمند رهنمودهای آمریکا و اسرائیل می داند. طبعاً هر آنچه صهیونیست ها در جنگ غزه عمل کردند، اکنون راهکار سعودی ها در یمن است. آتش بس از این دیدگاه، فرصتی برای تجدید قوا، آموزش و تجهیز آل سعود به سلاح های جدید است.
3 – تخریب زیرساخت ها، حمله به مساجد و بیمارستان ها، بمباران مناطق مسکونی، انهدام انبار آذوقه و دارو، تخریب منابع آب آشامیدنی و بالاتر از همه، محاصره کامل نظامی غزه تقریباً بدون هیچ تفاوتی در مورد یمن هم تکرار شده و می شود. حمله نظامی به فرودگاه های امدادی، بمباران هواپیماها، استفاده از بمب های فسفری و بمب های خوشه ای، هیچ گونه تفاوت و تمایزی میان عملکرد صهیونیست ها در غزه با کارنامه سیاه آل سعود در یمن باقی نگذاشته است.
سازمان دیده بان حقوق بشر حتی خبر استفاده آل سعود از سلاح های شیمیائی علیه مردم یمن را نیز اعلام کرده است. این بدان معنی است که آل سعود، وقاحت و کینه توزی را از حد گذرانده و روی صهیونیست ها و صدام و سایر جنایتکاران تاریخ معاصر را هم سفید کرده است.
4 – اکنون بیش از یکماه است که نیروی زمینی و گارد ویژه عربستان ماموریت یافته با تجاوز به خاک یمن، جنگ را در زمین به پیش ببرد اما نه تنها همچنان ناکام و سرخورده است بلکه نیروهای سلحشور قبایلی با ضد حمله های سنگین خود به عمق خاک عربستان نفوذ کرده اند و متصرفات استراتژیک در اعماق خاک عربستان را در اختیار گرفته اند.
ریاض امیدوار است با برقراری آتش بس مانع پیشروی روزافزون نیروهای قبایلی به درون خاک خود شود و فرصتی برای تجدیدنظر در استراتژی شکست خورده و ناکام خود به دست آورد.
5 - علیرغم اعلام اولیه برای تشکیل نیروهای ائتلاف به منظور مشارکت 10 کشور در جنگ علیه یمن، ریاض هنوز هم بار سنگین جنایات جنگی و پیامدهایش را به تنهائی به دوش می کشد. تقریباً بدون استثنا هیچ کشوری عملاً در جنگ یمن مشارکت جدی و همه جانبه ای که متناسب با انتظارات آل سعود باشد، نداشته و ندارد.
2 آتش بس اخیر، حاصل سرخوردگی و انفعال ریاض است که از یکطرف همراهی نشده و از طرف مقابل نیز نه تنها هیچ یک از اهدافش برآورده نشده بلکه باعث همبستگی مردم یمن با نیروهای مقاومت گردیده و برای اولین بار در طول یک قرن گذشته، قبایل یمن به عمق خاک عربستان دست یافته اند و از نظامیان ارشد سعودی اسیر گرفته اند. ریاض تصور نکند که می تواند یمن را زیر و رو کند و بگریزد. قبائل شرافتمند و پرنفوذ یمنی به سادگی آل سعود را رها نخواهند کرد و با تعقیب متجاوزین، انتقام خونهای بناحق ریخته را خواهند گرفت. آیا آل سعود، فکر این را هم کرده بود؟
* منبع: روزنامه جمهوری اسلامی